НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Духовните причини на болестите

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

979 Духовните причини на болестите.

Човек страда от главоболие, когато не дава път на Божественото начало в себе си, т. е. когато не е в съгласие с Божествените закони. Човек страда от гръдни болести, когато не изпълнява духовните закони; човек страда от корем, когато няма правилни отношения към материалния свят. Значи инстинктите причиняват болки в стомаха и корема, умът причинява главоболия, а личните, обществените и моралните чувства причиняват болки в дробовете. Последните болести се лекуват най-трудно. Ако възстановите хармонията между личните, обществените и моралните чувства на човека, дробовете ще се подобрят. Непременно трябва да стане промяна в силите, които действат в човешкия организъм. Кръвообращението, както и светлите мисли и топлите чувства имат отношение към белите дробове. Личните чувства имат отношение към черния дроб. Те са врата за човешкия Рай.
За да бъдете здрави и да не боледувате, пазете следния ред в живота си: поставете ума на първо място, моралните чувства – на второ място, личните чувства – на трето място, обществените чувства – на четвърто място и инстинктите – на пето място. Това са проявите на сегашния човек. Щом спазвате този ред, силите, които действат у вас, ще си помагат взаимно. Ако измените този ред, задачите ви ще останат неразрешени.
Стремете се да бъдете в хармония със себе си, за да бъдете в хармония и с окръжаващите. Само така ще бъдете здрави. Само така главата, дробовете и коремът ви ще бъдат в пълна изправност.
Ако искаш да се справиш с външния свят, първо трябва да се справиш със своя вътрешен свят. Преди да искаш пари от банкера, бъди готов да направиш нещо за него.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ